top of page

Osteopatia

Hellävaraista ja lääkketöntä apua kehon kiputiloihin

Osteopatia on terveydenhoidon ala, jossa pyritään ihmisen terveyden edistämiseen. Osteopatiassa tärkeää on holistisuus eli ihmistä hoidetaan kokonaisuutena, jonka tasapainoon ja hyvinvointiin vaikuttavat monet erilaiset, yksilölliset tekijät.


Osteopaattinen hoito on käsin tehtävää hoitoa, jossa käytetään erilaisia hellävaraisia tekniikoita kehon jännitystilojen vapauttamiseen ja kehon toiminnan tasapainottamiseen. Hoito sisältää mm. lihasten ja nivelten käsittelyä sekä pään ja vatsan alueen jännitysten hoitoa. Hoitoa edeltää haastattelu ja tutkiminen, jotta hoito osataan kohdistaa yksilöllisesti oikeille alueille. 


Osteopaattisen hoidon vaikutukset perustuvat kehon itseparanemismekanismien tukemiseen. Hoidon avulla tasapainotetaan kehon eri fysiologisten kokonaisuksien (mm. verenkierron, imunestekierron, hengityksen, kivunsäätelyn ja hermoston) toimintaa. Hoidon jälkeen olo on kevyt ja palautunut. Tarvittaessa saat myös itsehoito-ohjeet tilanteen edistämiseksi.


Osteopatiasta voi olla apua rangan ja lantion alueen kiputiloihin, raajojen puutumiseen ja nivelten kipuihin, päänsärkyihin, streesiperäisiin oireisiin, purennan jännityksiin, närästykseen ja pinnallisen hengityksen hoitoon.

Aikuisten osteopatiakäynti kestää 60 min. Hinta on 85 €/käynti. Hoitojakso kestää tavallisesti 2-5 käyntiä, jonka jälkeen sovitaan kontrollit tarpeen mukaan.

Palvelut: Programs

Asiakaskokemus

Osteopatia

Eeva ottaa hoitaessaan sinut kokonaisuutena huomioon ja hänellä selkeä halua auttaa. Käsittely on miellyttävää ja hoidon jälkeen on ihanan kevyt olo.

Anna 33, Vantaa

Raskaus- ja äitiysajan osteopatia

Helpotusta raskaudenaikaisiin liitoskipuihin ja apua synnytykseen valmistautumiseen

Raskausajan osteopaattinen hoito helpottaa odottavaa äitiä ja tämän kehoa sopeutumaan raskauden mukanaan tuomiin muutoksiin. Hoidosta voi olla apua raskauteen liittyvien vaivojen, kuten selkäkipujen, liitoskipujen ja turvotuksen hoidossa. Loppuraskaudessa osteopatia valmistaa äidin kehoa mahdollisimman sujuvaan synnytykseen ja mahdollistaa vauvan optimaalisen asennon kohdussa.

Synnytyksen jälkeen osteopatia auttaa äidin kehoa palautumaan ja vapautumaan synnytyksen ja raskausajan mukanaan tuomista jännityksistä. Erityisesti lantion alueelle jää usein virheasentoja. Myös vauvalla on usein kehossaan jännityksiä, jotka ilmenevät itkuisuutena ja hankalana olona.

Äiti ja vauva elävät ensimmäiset kuukaudet tiiviissä vuorovaikutuksessa ja tämän "yksikön" hyvinvoinnin kannalta olisi tärkeää, että heitä molempia hoidettaisiin pian synnytyksen jälkeen. Molempien hyvä olo antaa tukevan pohjan äidin ja vauvan kiintymissuhteen rakentumiselle ja imetyksen onnistumiselle.

Raskausajan osteopatia on tutkitusti turvallista sekä äidille että vauvalle. Kuitenkin ensimmäinen hoitokäynti on suositeltavaa ajoittaa jo vaiheeseen, jolloin raskautta vasta suunnitellaan, ja jatkokäynnit kahden jälkimmäisen raskauskolmanneksen ajalle. 

Palvelut: Programs

Lasten osteopatia

Apua kasvavan lapsen kipuihin, kehon jännityksiin ja virheasentoihin

Osteopatialla voi tukea lapsen tervettä kasvua ja kehitystä koko lapsuuden ajan. Lasta voi halutessaan hoidattaa osteopatialla säännöllisesti, erityisesti nopean kasvun vaiheissa, isompien muksahduksien, pidempien sairastelujaksojen tai leikkausten jälkeen.

Osteopatiasta voi saada apua lapsen päänsärkyyn, selkä- ja jalkakipuihin, levottomuuteen, korvaoireisiin ja astman oireisiin. Osteopatiaa voi käyttää myös urheilevan lapsen tai nuoren kehoa palauttavana ja huoltavana hoitona.

Lasten osteopatiakäynti kestää noin 45 minuuttia. Hoitojakso kestää yleensä 2-4 hoitoa.  Hoidon hinta on 75 €.

Lannerangan hoitoa.jpg
Palvelut: Programs

Vauvojen osteopatia

Apua itkuisuuteen, levottomaan uneen, kehon jännityksiin ja imemisen ongelmiin

Osteopatia on turvallinen ja tehokas hoitomuoto vauvojen kehojen kireyksien hoitoon. Hoidossa jännitykset saatetaan lempeästi pois vauvan kehosta. Vauvasta tulee rauhallisempi ja tyytyväisempi ja hän pystyy käyttämään kaiken energiansa normaaliin kasvuun ja kehitykseen.

 

Kehon jännitykset ja hoidon tarve ilmenevät usein vauvan ensimmäisten elinviikkojen aikana; vauva saattaa olla itkuinen ja viihtyy vain sylissä, imetys on rauhatonta ja vauva puklailee paljon, vauva kääntää päätään vain toiseen suuntaan tai vetää selkää voimakkaasti kaarelle eikä viihdy turvaistuimessa. Myös vauvan liikkellelähtö saattaa viivästyä.

Jännityksiä vauvan kehoon voivat aiheuttaa vaikea tai pitkittynyt synnytys, vauvan hankala asento kohdussa, vauvan suun toimintaa rajoittavat kireät kieli- tai huulijänteet tai esimerkiksi vauvan putoaminen.

Vauvan olo helpottuu usein jo parin kolmen hoidon jälkeen. Vauvan hoidon yhteydessä on usein hyödyllistä hoitaa myös äitiä, sillä äidin hyvinvointi rauhoittaa vauvaa ja auttaa vauvaa paranemaan.

 

Hoidon yhteydessä käytän apuna tarvittaessa myös imetysohjausta. Mikäli suun jänteet vaikuttavat kireiltä, suosittelen käyntiä erikoislääkärin vastaanotolla leikkaustarpeen arviota varten.

Vauvojen osteopatiakäynti kestää 45 min ja hinta on 75 €/käynti. Tietyissä tapauksissa vauvan vakuutus korvaa osteopatian hoitokulut.

Palvelut: Programs

Asiakaskokemus

Vauvojen osteopatia

Eevan hoidon jälkeen vauvan yöheräilyt ovat vähentyneet, unenlaatu huomattavasti parantunut. ja pulauttelu jäänyt pois.

Laura 30 ja vauva 8kk, Tuusula

Vauvan osteopatia imetyksen ongelmissa

Tietoa imetyksestä, kannustusta, apua hyvien imetysasentojen ja imuotteen löytämiseen

Onko sinulla ja vauvallasi hankaluuksia imetyksessä?

Osteopatiasta ja imetysohjauksesta voit saada apua mm. hyvän imetysasennon ja imuotteen löytymiseen sekä apua tilanteisiin, joissa imetys sattuu.

 

Usein imemisen haasteet johtuvat kireyksistä vauvan suun alueella, niskassa tai muualla kehossa. Ohjauksella ja osteopaattisella hoidolla pystytään tekemään jo paljon. Vauvan kehon kireyksien helpottaessa myös imetys tai pullosta syöminen alkaa sujumaan paremmin.

 

Hoidon aikana arvioin aina myös kieli- ja huulijänteiden kireydet ja tarvittaessa suosittelen käyntiä erikoislääkärin vastaanotolle leikkaustarpeen arviota varten.

Vauvan osteopatiakäynti imetyksen ongelmissa kestää 60 min ja hinta on 85 €/käynti. Tietyissä tapauksissa vauvan vakuutus korvaa osteopatian hoitokulut.

Palvelut: Programs
bottom of page